booxTV:ssä nyt myös suorat TV-lähetykset ja kohta myös iPhone-tuki

Lehdistötiedote 16.06.2010

Jalkapallon MM-kisat suorana BooxTV-mobiilipalvelusta – kohta myös iPhonella!

Booxmedia Oy (ent. Screenpeak Oy) on tänään julkistanut laajentavansa booxTV-palveluaan tuomalla sen piiriin suorat tv-lähetykset YLE:n kanavilta, sekä pian myös tuen uusille päätelaitteille kuten iPhone ja iPod Touch. Uusi käytettävyydeltään paranneltu ja suorat TV-lähetykset sisätävä versio Nokian älypuhelimiin on tänään saatavissa booxTV:n omalta sivustolta (www.booxtv.fi). iPhone- ja iPod Touch- versio tulee saatavaksi Applen AppStoresta lähiaikoina. booxTV tarjoaa suorat televisiolähetykset ilmaiseksi toistaiseksi.

Uusi booxTV päätettiin julkaista Etelä-Afrikan jalkapallon MM-kisojen aikaan, koska Booxmedia Oy haluaa hemmotella Suomen urheilukansaa tuomalla YLE:n suorana televisioimat ottelut kaikkien älypuhelinta käyttävien kansalaisten ulottuville, paikasta riippumatta.

Suorien TV-lähetysten lisäksi booxTV:n käyttäjät pääsevät yhdellä napsautuksella booxTV-palvelun kattavaan ohjelmaoppaaseen, jonka helppokäyttöisen käyttöliittymän avulla voi katsoa ja tallentaa myös jo aikaisemmin lähetettyjä televisio-ohjelmia.

Jukka Sintonen, Booxmedia Oy:n toimitusjohtaja kertoo: “Olemme erittäin tyytyväisiä saatuamme tehokkaalla tiimillämme ja Nokian, Tekesin ja Technopoliksen yhteisen Innovation Mill -ohjelman avustuksella kehitettyä palvelun, jolla on potentiaalia kilpailla globaalisti nopeasti kehittyvillä TV- ja videopalvelumarkkinoilla. Informa Telecoms & Media tutkimusyhtiö uskoo mobiili-TV- ja –videopalveluiden muodostavan 8.3 miljardin dollarin arvoiset markkinat vuonna 2013. Visiomme on vahva, ja uskomme olevamme edellä mm. Googlen taannoin julkaisemaa Google TV -strategiaa. Visiomme toteuttamisessa olemme ottaneet jälleen yhden tärkeän askeleen”.

Dr. Jose Costa-Requena, Booxmedian teknologiajohtaja jatkaa: “Teemme lujasti töitä jatkossakin sen eteen, että Booxmedian perinteisiä median kulutustottumuksia murtavaa ajattelutapaa ja teknologioita hyväksikäyttävää palvelukonseptia voitaisiin edelleen kehittää tiiviissä yhteistyössä mm. mediatalojen, operaattorien ja tekijänoikeusjärjestöjen kanssa. Haluamme varmistaa kuluttajien edun ja olla edesauttamassa uuden suomalaisen palveluliiketoiminnan käynnistämistä ja sen kehittämistä vahvaksi vientituotteeksi. Varmasti kukaan meistä ei halua nähdä TV- ja videoliiketoiminnalle käyvän samoin, kuin on käynyt musiikkin myynnille, jonka kokonaisarvo on romahtanut yli 30% vuosituhannen vaihteesta (IFPI)” ”

”BooxTV:n käynnistämä palvelu on erinomainen esimerkki Nokian, Tekesin ja Technopoliksen käynnistämän yhteistyön konkreettisista tuloksista. Innovation Mill -ohjelman avulla Nokiassa syntyneitä liiketoimintaideoita ja Nokian patentoimia teknologioita pystytään hyödyntämään ja testaamaan markkinoilla nopeasti ja tehokkaasti. Uskon, että booxTV:llä on hyvät mahdollisuudet menestyä medioiden välisessä kisassa kuluttajien ajasta ja mielenkiinnosta. Jalkapallon MM-kisat tarjoavat tähän hyvän mahdollisuuden ja ajankohdan ” kommentoi Jukka Rauhala Technopolis kehityspalveluiden johtaja.

BooxTV:n testiversio lanseerattiin joulukuussa 2009.

Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä seuraaviin henkilöihin:
Jukka Sintonen
CEO
Booxmedia Oy
Aalto Start-Up Center, Technopolis, Hiilikatu 3, 00180 Helsinki
Puh. +358 40 762 9769, sähköpostiosoite: jukka.sintonen@booxmedia.com

Jukka Rauhala
Director, Technopolis Development Services
Puh. +358405190643, sähköpostiosoite; jukka,Rauhala@technopolis.fi,

Lisätietoa Booxmedia Oy:stä
Booxmedia Oy (aik. Screenpeak Oy) tarjoaa innovatiivisen palvelun, jolla voi katsoa, tallentaa ja kontrolloida TV- ja muuta videosisältöä saumattomasti matkapuhelimen avulla, sopivasti eri tiedonsiirtokapasiteetteja ja päätelaitteita tukien. Palvelu on toiminnallisuuksiltaan ja ulkoasultaan räätälöitävissä ja voidaan tarjota ns. white label – palveluna, joka antaa kilpailuetua ja avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia mm. sisällöntarjoajille ja – omistajille sekä teleoperaattoreille. www.booxmedia.com , www.booxtv.com

Lisätietoa Technopolis Oyj:stä
Technopolis Oyj tarjoaa liiketoimintaympäristöjä ja -palveluita tietointensiivisille yrityksille ja organisaatioille. Palvelukokonaisuudessa yhdistyvät yritys- ja kehityspalvelut sekä nykyaikaiset toimitilat. Technopolis-keskuksissa Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella ja Vantaalla Suomessa sekä Pietarissa Venäjällä työskentelee tällä hetkellä lähes 1 200 yrityksessä noin 16 000 ihmistä. Technopolis Oyj:n osake noteerataan Nasdaq OMX Helsingin listalla. www.technopolis.fi